Fiecare dintre noi are în viaţa câte o perioadă atunci când, numai doreşte nimic, nu poate face faţa unor lucruri, are dubii, temeri, uneori apar chiar şi fobii.
În funcţie de cât este de grav, simptomele pot fi diferite şi chiar variază între starea de spirit scăzută şi dureri de cap, apatie, precum şi apariţia diferitor fobii.
Dacă dvs.:
- Faceţi exerciţii fizice regulate
- Petreceţi suficient timp în aer liber
- Primiţi vitamine
- Dormiţi cel puţin 8 ore, dar nu mai mult de 10 pe zi
- Aveţi cel puţin un prieten cu care puteţi vorbi sufleteşte
- Aveţi un loc de muncă pe care îl iubiţi
- Aveţi în mod regulat sex cu bărbatul/femeia iubit/a
- Hoby cărui îi dedicaţi marea majoritate a timpului liber
- Aveţi o familie şi copii
- Aveţi destui bani ca să vă acoperiţi toate costurile
Atunci dvs. prin definiţie nu puteţi fi deprimat.
1. Iubeşte-te
Cunoaşte-ţi toate calităţile pozitive şi începe să te lauzi, dar acceptă-ţi şi neajunsurile – şi împăcate cu ele, sau promite-ţi că veţi face o schimbare, dacă este în puterile tale. (Un sfat pentru neajunsuri sau defecte - nimeni nu este ideal)
2. Invata-te să spui “NU”
Nu acceptă obligaţii pe care nu le poţi îndeplini sau pur şi simplu nu ai timp liber pentru ele. Nimeni nu te va acuza că eşti egoist, dacă sincer spui că nu ştii cum sau că nu ai timp liber pentru a efectua acel lucru care nu este într-atât de important.
3. Respectăţi corpul tău
Exerciţii fizice regulate, mersul pe jos, alimentare corectă şi o zi bine programată – nu e decât o satisfacţie pentru corpul tău. Sau dacă ai ales îmbrăcămintea corespunzătoare situaţiei – este o modalitate de a arăta respectul dvs. faţă de alţii şi de a fi aprobat de societate.
4. Alintăţi stomăcelul un pic
Mănâncă ceva delicios: tortă, ciocolată, un desert din fructe. Dar ceva mai bine, pregăteşte un desert pentru întreaga familie – apropiaţii se vor putea bucura, dar şi tu te vei simţi mai bine.
5. Apreciaţi intelectul dvs.
Oamenii de ştiinţă susţin că activitatea creierului nostru este implicată numai 10%. Dezvoltaţi capacităţile dvs. Lenea şi îndoiala de sine – duşmanii voştri cei mai mari. Deci, pentru a începe încărcaţi-vă cu perseverenţă şi optimism. Sunteţi capabili de multe. Învăţaţi mai multe limbi străine, va fi un lucru util în călătoriile dvs-tra în străinătate şi totodată să servească o nouă şi bună unealtă pentru cariera dvs.
6. Dezvoltati creativitatea
Nu te lasă să devii o mică rotita dintr-o maşină mare. Ocupaţi-vă cu ceva nou: învăţaţi să pictaţi tablouri, să brodaţi, să patinaţi sau să cântaţi la un instrument.
7. Lupta cu temerile tale
Noi devenim mai puternici şi mai încrezători, atunci când depăşim o situaţie neplăcută pentru noi. Lumea este relative: uită-te la alţii şi compară-ţi temerile tale cu ale lor. Discutaţi cu persoanele care au depăşit fobii similare, i împărtăşeşte cu ei trăirile tale. Şi poate că îţi vor oferi sfaturi valoroase şi utile.
8. Nu te mai gândi la bolile tale
Există oameni care trăiesc mai rău ca tine: orfani, persoane cu handicap sau grav bolnave care ştiu deja cât timp mai au de trăit, dar continua să trăiască. Şi credeţi-mă, că ei apreciază fiecare moment al vieţii mult mai mult decât oricare altă persoană normală.
9. Devina o personalitate
Gata! Nu mai gândi ce vor crede alţii despre tine. Trăieşte-ţi viaţa, nu te mai uita la alţii. Prima maimuţă pe planetă, care a devenit un om, avea un comportament diferit de alte maimuţe.
10. Fa fapte bune
Ajutaţi oamenii care chiar au nevoie de ajutor. Pentru că, uneori, tu poţi ajuta pe alţii doar cu o vorbă bună, sfaturi, lauda sau o idee. Cu toate acestea puteţi, să duceţi cărţile de care nu aveţi nevoie la bibliotecă sau să donaţi unele lucruri cum ar fi jucării unui orfelinat.
11. Nu căuta dragostea
Nu vă întristaţi, comunicaţi cu oamenii liber şi deschis. În cele din urmă cu toţii găsim pe cineva care să ne iubească.
12. Comunicaţi cu copiii
Copiii percep lumea diferit. Ei nu că sunt naivi, pur şi simplu au o altă viziune şi interpretarea referitor la lumea adultă. Dar există această “lume a copiilor” atât timp cât, adulţii nu încep să urce în ea cu obiecţiile sale şi principiile de viaţă.
Uitaţi-vă la copil că la un univers nou. Apoi, el vă va oferi o percepţie diferită a realităţii şi ar putea să vă ajute să înţelegeţi ceva ce pur şi simplu nu aţi observat sau nu aţi înţeles.
Sfaturile de sus sunt doar o modalitate de a ieşi din depresie. Însă totul depinde de voi!
sursa: http://nictis.blogspot.com/
Din pacate tot mai mulţi oameni cad pradă depresiei.Mulţi din motive prea puţin demne de luat în seamă,probabil fiind de vină spirtul slab sau "neantrenat".
RăspundețiȘtergereCele 12 punce prezentate sunt cu adevărat 12 sfaturi demne de luat în seamă.Atât pentru a preveni,cât si pentru a depăşi o depresie.
Am invatat de la un maestru ca pentru a fi implinit, ai nevoie doar de tine si de viata. :)
RăspundețiȘtergere