luni, 23 ianuarie 2012

Anul Nou Chinezesc - Anul Dragonului de Apa 23.01.2012

      
      Anul nou chinezesc cade, întotdeauna, la sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie. Noul an este pus de fiecare dată în analogie cu unul din cele 12 semne zodiacale ale horoscopului chinezesc, precum şi cu unul din cele 5 elemente. De exemplu, Anul Tigrului de Metal a început pe 14 februarie 2010, Anul Iepurelui de metal începe pe 3 februarie 2011, iar Anul Dragonului de Apă, pe 23 ianuarie 2012.
Obiceiurile de Anul nou sunt variate, în diferitele provincii chinezeşti. Culoarea roşie, considerată norocoasă, joacă un rol important în decoraţiile făcute cu această ocazie. De exemplu, în dimineaţa primei zile din noul an, copiii chinezi le fac părinţilor diferite urări (echivalentul colindatului de la noi) şi primesc în schimb bani în plicuri de culoare roşie.
China sărbătoreşte astăzi intrarea în Noul An, eveniment cunoscut sub numele de Festivalul Primăverii. Cea mai importantă sărbătoare a poporul chinez a început încă de săptămâna trecută, când străzile şi casele au fost decorate cu ornamente roşii,  iar oamenii au dansat, aşa cum cere tradiţia. Turişti din toată lumea au ales să viziteze Beijingul cu această ocazie.
Festivalul Primăverii începe în prima zi a anului nou Chinezesc şi ia sfârşit odată cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a  15-a zi. Focurile de artificii au brăzdat, încă de duminică, cerul capitalei chineze, producând efecte spectaculoase.
Originea  Festivalului Primăverii datează de câteva secole,  iar sărbătoarea este înconjurată de numeroase legende şi obiceiuri. În vechime, această perioadă era una în care oamenii reflectau la evenimentele anului care s-a încheiat. Astrologii chinezi spun că Anul Dragonului  care începe astăzi este considerat a fi cel mai favorabil din tot calendarul lunar.  Dragonul este un simbol al împăraţilor Chinei, iar copiii născuţi  sub acest semn aduc noroc şi fericire întregii familii.


Bun venit in Anul Dragonului !!!!
Vibrant, spectaculos si plin de culoare , Dragonul conduce multe dintre carnavalurile lumii . Isi incolaceste trupul in toate directiile , inconjurat de urale si de bucurie, incantand spectatorii. Este indraznet si flamboiant , iar in 2012 putini vor fi aceia care nu vor fi influentati de el. Anul acesta nu este unul obisnuit, dupa cum nici perioada aceasta nu este una obisnuita. Anii Dragonului sunt caracterizati de actiune, ei prilejuind adesea initiative majore. Dupa cum spune si proverbul chinezesc " Mai bine sa actionezi decat sa-ti para rau ca n-ai facut-o".


Dragonul!
3 februarie 1916 - 22 ianuarie 1917          Dragonul de Foc
23 ianuarie 1928 - 9 februarie 1929          Dragonul de Pamant
8 februarie 1940 - 26 ianuarie 1941          Dragonul de Metal
27 ianuarie 1952 - 13 februarie 1964        Dragonul de Apa
13 februarie 1964 - 1 februarie 1965         Dragonul de Lemn
31 ianuarie 1976 - 17 februarie 1977        Dragonul de Foc
17 februarie 1988 - 5 februarie 1989         Dragonul de Pamant
5 februarie 2000 - 23 ianuarie 2013          Dragonul de Metal
23 ianuarie 2012 - 9 februarie 2013          Dragonul de Apa


Personalitatea Dragonului !
Imi place sa pornesc lucrurile.
Uneori reusesc ,
Alteori nu.
Uneori se intampla ceva neasteptat.
Dar pornirea lucrurilor
Si inaintarea , progresul
Fac viata atat de interesanta.

Dragonul este nascut sub semnul norocului . Este o persoana mandra, plina de viata si foarte increzatoare in fortele propii. Are o minte foarte ascutita si stie sa profite rapid de toate ocaziile care i se ofera . Este ambitios si hotarat si reuseste practic in orice actiune pe care o intreprinde . Mai mult decat atat, Dragonul este un perfectionist inascut si intotdeuna se straduieste sa se ridice la nivelul standardelor inalte pe care si le impune.
Nativul nu prea tolereaza prostia si este gata oricand sa critice orice si pe oricine nu ii va fi pe plac. Este foarte direct in exprimarea opiniilor,uneori chiar brutal, astfel incat nu prea este renumit  pentru tactul si diplomatia sa.

Uneori poate fi naiv si i se intampla destul de des sa creada oamenii pe cuvant.
Daca i se pare vreodata ca i-a fost inselata increderea sau ca i-a fost stirbita demnitatea poate deveni foarte sarcastic si va trece mult timp pana va reusi sa uite si sa ierte.
De obicei , Dragonul este foarte comunicativ, ii place sa se afle in centrul atentiei si nu il deranjeaza publicitate . Se descurca foarte bine atunci cand se confrunta cu probleme dificile sau cu situatii tensionate. Intr-un fel , nativul este un actor , si rareori ii lipseste publicul . Parerile si sfaturile lui sunt foarte pretuite. Intotdeuna are de spus ceva interesant, uneori poate deveni polemic.
Are o energie debordanta si este dispus sa munceasca zile in sir pentru a realize ceea ce si-a propus . Din cauza impulsivitatii sale , nu se gandeste intotdeuna la consecintele faptelor sale. De asemenea , are tendinta sa traiasca din plin clipa si nimic nu-l enerveaza mai mult decat asteptarea.
Detesta amanarile si chiar si la cea mai neinsemnata intarziere poate deveni extreme de nerabdator si iritat.
Dragonul are o incredere nemarginita in fortele sale, motiv pentru care tisca sa devina arrogant. Daca nu este atent, exista riscul de a face uneori erori de rationament. Chiar daca ele pot parea dezastruoase pe moment, nativul are tenacitatea si abilitatea de a o lua de la capat.
Increderea , vointa puternica si dorinta nemarginita de a reusi in viata il ajuta de obicei sa ajunga in varful piramidei ierarhice in profesia aleasa . Dragonul are remarcabile calitati de conducator si se va descurca bine in orice post care ii permite sa-si puna ideile in practica sis a-si impuna metodele de munca. In general , daca isi va alege o cariera in politica sau in show-biz, va avea un success remarcabil, dar se va descurca de minune si ca manager al propiei sale afaceri sau in orice alta slujba ce-l va pune in contact cu mass-media.
Pe plan sentimental, daca Dragonul decide sa se casatoreasca va constata ca se potriveste cu cei nascuti in semnul Sarpelui, Maimutei si Cocosului.
Datorita firii sale prietenoase si expansive, chiar daca are pretentii mari de la cei din jur Dragonul va avea multi prieteni.Are o carisma foarte puternica si crede foarte mult in fortele propii, astfel ca poate deveni adesea o sursa de inspiratie pentru ceilalti. In China , Dragonul conduce carnavalul si este bincuvantat cu un noroc foarte mare.

Perspectivele Dragonului in 2012

Anul Iepurelui  a fost destul de lent si de lipsit de activitate pentru a fi intru totul pe placul Dragonului, dar nu este exclus sa se fi dovedit chiar si asa , unul destul de folositor pentru native. Fiind situat inaintea propiului an , i-ar putea da nativului sansa de a-si dezvolta ideile si aptitudinile , pregatindu-se astfel pentru viitoarele perspective interesante.
In plan professional , Dragonul trebuie sa fie atent la evolutia evenimentelor din jurul lui. Fiind tot timpul informat , va putea avea sansa de a-si extinde experienta si de a lucra alaturi de colegi. Ce va reusi sa faca in ultimele luni ale Anului Iepurelui i-ar putea imbunatati  semnificativ  reputatia si perspectivele.
Septembrie si decembrie mai ales ar putea gazdui cateva momente extreme de interesante.
Dragonul va trebui sa-si supravegheze atent cheltuielile si ori de cate ori este posibil , va trebui sa faca  economii pentru cheltuielile suplimentare si pentru oportunitatile de a calatorii care se vor ivi spre sfarsitul anului.
Se va observa de asemenea o intensificare a activitatii din viata de familie ,dar si din cea sociala in aceasta perioada , astfel ca nativul ar face bine daca si-ar mai delega din atributii.
Discutiile cu ceilalti si stabilirea din timp a aranjamentelor vor duce la rezultate mai bune , vor diminua nivelul stresului si vor da nastere unor ocazii foarte speciale.
Pe masura ce anul Iepurelui se sfarseste , anul Dragonului este din ce in ce mai aproape, astfel ca nativul al trebui sa se gandeasca bine la dorintele pentru urmatoarele douasprezece luni. Norocul lui e pe cale sa se schimbe mult in bine, urmand un an foarte bun.
Bibliografie : Neil Somerville - " Zodiacul Chinezesec 2012"

Din 23 ianuarie 2012 pana pe 9 februarie 2013, conform calendarului Hsia intram in anul Dragonului de Apa. Anul Dragonului simbolizat de elementele apa si pamant (aflate intr-o relatie conflictuala), nu va insemna nici pe departe un an linistit. 2012 va fi un an al conflictelor internationale, al luptelor pentru putere dar se va deosebi de 2011 unde elementul metal fiind predominant, folosirea armelor a fost o solutie luata extrem de repede.  

Apa Yang din acest an simbolizeaza oceanul, un element al puterii, fortei si energiei naturii, dar si un simbol al inteligentei, curajului si generozitatii. Cand aceasta energie este canalizata pozitiv, putem vorbi de progres si reforma. Cu toate acestea, aspectul cel mai ingrijorator al acestui an vor fi dezastrele naturale. Apa Yang este apa puternicului ocean iar Dragonul forta pamantului, imbinarea acestor elemente putand aduce cutremure puternice, inundatii, tsunami-uri, avalanse, dezastre miniere, alunecari de teren, prabusiri de cladiri. Miscarile pamantului pot fi extrem de puternice in acest an si de-a lungul timpului, cele mai puternice cutremure au avut loc in ani de Dragon: 
    -      1952 ( Dragon de Apa) California , cutremur cu magnitudine 7.5, URSS cutremur 8.2
-   1964 (Dragon de Lemn) Alaska cutremur cu magnitudine 9.2, Japonia cutremur 7.6
-       1976 (Dragon de Foc) China cutremur cu magnitudine 7.8
-    1988 ( Dragon de Pămant) Nepal cutremur cu magnitudine 6.6, Rusia cutremur 6.9
-        2000 ( Dragon de Metal) Azerbaidjan cutremur cu magnitudinea 7, Sumatra cutremur 7.9

Cum in astrologia chineza  se incheie un ciclu odata la 60 de ani, putem considera anul 2012,  un sfarsit dar si un inceput de ciclu evolutiv. Am experimentat aceleasi tendinte in 1952, cu razboiul din Coreea, cursa inarmarii nucleare, dezastre naturale grave ( inundatii puternice, accidente pe mare si ocean, cutremure, ceata ucigasa de la Londra, moartea a mii de persoane in urma inundatiilor din sud-vestul Olandei, scufundarea unui feribot in Marea Irlandei). Sa nu uitam si misterul raportarii de mai multe OZN-uri, unul dintre ele fiind si  incidentul OZN din luna iulie 1952 - Washington DC.

          http://astrologykom.blogspot.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu