vineri, 13 ianuarie 2012

Lumea in 2012

                                          

Anul astrologic 2012, reprezinta inceputul unui prim mare eveniment (din prima decada a secolului XXI), eveniment care va creste in intensitate pana spre sfarsitul anului 2013. Multi vor percepe anul 2012 ca pe sfarsitul unei epoci, al unei lumi… in fapt o descompunere a ordinei mondiale actuale. Un 2012 care va testa mentalitati si caractere la nivel personal cat si la nivel colectiv, si poate cele mai incitante luni ale acestui atat de discutat 2012 vor fi lunile iulie si noiembrie.

Avem astfel sfarsitul lunii iunie, lunile iulie si august cand Marte tranziteaza zodia Balantei si Jupiter va intra in Gemeni, luni de foc pentru noi toti… O perioada destul de exploziva cand am putea asista la revolte ce se pot transforma extrem de rapid in miscari de amploare cu schimbari dramatice pe termen mediu. Europa este cea vizata, si mai concret, Europa centrala...Europa tarilor dezvoltate.
Si daca unii se gandesc ca peste tot in lume, in anul ce abia l-am incheiat au avut loc nenumarate demonstratii sociale, de-o mai mica sau mai mare gravitate, si nimic nu ar mai trebui sa ne surprinda, este bine de stiut ca vara lui 2012 va aduce titluri cu adevarat de prima pagina … Pentru comparatie le-as putea asemana cu evenimentele petrecute in Europa anului ’89. Cele mai solicitante date vor fi: 22 iunie, 1 iulie, 10 iulie si in mod special 17 iulie.

Apoi avem luna noiembrie… Un noiembrie cu vesti nu prea bune (Marte va tranzita Capricornul) pentru multe tari a caror harta arata schimbari dramatice precum Rusia, Germania, Marea Britanie si SUA. Iranul, Pakistanul si Coreea sunt deasemenea afectate de tranzitele lunii noiembrie si exista posibilitatea extrem de crescuta de declansare a unui conflict armat. Foarte probabil acest eveniment va deteriora si mai mult economia globala, in mod special industria petrolului, iar acesta, cred eu, va fi momentul declansator colapsului economic major ce va urma. Date importante: 17 şi 23-29 noiembrie.

Economia globala nu va cunoaste imbunatatiri, as zice chiar dimpotriva…Cel putin doua tari membre UE vor trai sub spectrul falimentului, personalitati aflate in spatele scenei facand eforturi uriase pentru a tine in frau acest proces.  Pare ca luna iulie va deschide ochii maselor largi de oameni in aceasta privinta, cu punerea sub semnul intrebarii a legitimitatii hotararilor luate la nivel inalt, conditionarile financiare, administrative sau politice nemaifiind acceptate de populatie . Acest proces l-as putea asemana cu o oala aflata sub presiune, cand temperatura va creste alarmant cu fiecare luna ce va trece din 2012, urmand sa explodeze in anii imediat urmatori ...

O alta perioada extrem de incarcata va fi si luna septembrie  atunci cand Luna Plina si Mercur va face opozitie lui Uranus si cuadratura cu Pluton…Mai exact 21-29 septembrie 2012…Poate nimic exploziv, dar cu siguranta tensiuni in crestere care vor cuprinde multe domenii, de la cele economice si administrative in plan general cat si personal…

Nu in cele din urma, 2012 va fi un an al marilor descoperiri si inventii stiintifice. Nimic surprinzator cu Uranus aflat in zodia Berbecului! De fapt, ma astept ca majoritatea acestor descoperiri sa vina din domeniul fizicii, descoperiri legate de locul nostru in Univers, despre ADN-ul nostru şi nu in ultimul rand, importante descoperiri in domeniul energiei şi tehnologiei transporturilor…
 

2012 – Anul Dragonului de Apa


Din 23 ianuarie 2012 pana pe 9 februarie 2013, conform calendarului Hsia intram in anul Dragonului de Apa. Anul Dragonului simbolizat de elementele apa si pamant (aflate intr-o relatie conflictuala), nu va insemna nici pe departe un an linistit. 2012 va fi un an al conflictelor internationale, al luptelor pentru putere dar se va deosebi de 2011 unde elementul metal fiind predominant, folosirea armelor a fost o solutie luata extrem de repede.  

Apa Yang din acest an simbolizeaza oceanul, un element al puterii, fortei si energiei naturii, dar si un simbol al inteligentei, curajului si generozitatii. Cand aceasta energie este canalizata pozitiv, putem vorbi de progres si reforma. Cu toate acestea, aspectul cel mai ingrijorator al acestui an vor fi dezastrele naturale. Apa Yang este apa puternicului ocean iar Dragonul forta pamantului, imbinarea acestor elemente putand aduce cutremure puternice, inundatii, tsunami-uri, avalanse, dezastre miniere, alunecari de teren, prabusiri de cladiri. Miscarile pamantului pot fi extrem de puternice in acest an si de-a lungul timpului, cele mai puternice cutremure au avut loc in ani de Dragon: 
    -      1952 ( Dragon de Apa) California , cutremur cu magnitudine 7.5, URSS cutremur 8.2
-   1964 (Dragon de Lemn) Alaska cutremur cu magnitudine 9.2, Japonia cutremur 7.6
-       1976 (Dragon de Foc) China cutremur cu magnitudine 7.8
-    1988 ( Dragon de Pămant) Nepal cutremur cu magnitudine 6.6, Rusia cutremur 6.9
-        2000 ( Dragon de Metal) Azerbaidjan cutremur cu magnitudinea 7, Sumatra cutremur 7.9

Cum in astrologia chineza  se incheie un ciclu odata la 60 de ani, putem considera anul 2012,  un sfarsit dar si un inceput de ciclu evolutiv. Am experimentat aceleasi tendinte in 1952, cu razboiul din Coreea, cursa inarmarii nucleare, dezastre naturale grave ( inundatii puternice, accidente pe mare si ocean, cutremure, ceata ucigasa de la Londra, moartea a mii de persoane in urma inundatiilor din sud-vestul Olandei, scufundarea unui feribot in Marea Irlandei). Sa nu uitam si misterul raportarii de mai multe OZN-uri, unul dintre ele fiind si  incidentul OZN din luna iulie 1952 - Washington DC.

2012 va fi un an al extremelor. Un an cu perioade de acalmie generala, cand nimic nu prevesteste nimic si perioade tumultoase cu o succesiune a evenimentelor atat de mare incat mentalul colectiv si individual va tine cu greu pasul acestor schimbari. Elementul pamant al anului 2012 este de aşteptat sa aducă prosperitate pentru anumite industrii precum cea a lemnului cu derivatele sale: hartie, carţi, mass-media, industria mediului, moda. Lipsa elementului foc, va face din 2012 un an al incetinirii activitatilor economice, frica va pune stapanire pe pietele de capital, iar partea a 2a a anului ar trebui privita cu multa prudenta din punctul de vedere al investitorilor , un declin puternic inregistrandu-se in lunile octombrie si noiembrie 2012.
Raymond Lo

Foloseste Dragonul pentru a-ti imbunatati viata in 2012


In Feng Shui, Dragonul poate fi plasat in multe zone ale casei sau ale biroului, pentru paza, protectie, putere si noroc dar si pentru activarea energiei masculine acolo unde aceasta lipseste. Cum se poate utiliza Dragonul pentru a-ti imbunatati viata prin intermediul Feng Shui-ului:

- In cazul in care esti nascut in anul Dragonului de Apa (1952), aseaza-l pe biroul unde lucrezi, in sectorul cuprins intre 97.5 grade si 127.5 grade din casa ta, sau in sectorul Sobolanului sau al maimutei (aliati ai Dragonului) pentru a stimula norocul pe plan financiar.

- Bazandu-te pe metoda "Life Aspirations Method" a lui Pakua 8, aseaza Dragonul in sectorul de nord-vest din casa ta pentru a favoriza norocul patriarhal. Acest lucru va aduce in viata ta prieteni puternici, mentori si consilieri.

- Dragonul poate fi asezat langa elemente de apa ca de exemplu acvarii sau fantani pentru cei care tanjesc dupa noroc, avansare in cariera sau care cauta faima si recunoastere. Vei avea parte de noi oportunitati si mult mai mult noroc.

- Pune Dragonul in sectorul de nord pentru a spori norocul in cariera. Aceasta te va ajuta sa progresezi.

- Este o idee excelenta sa activezi Dragonul, prin asezarea acestuia in sectorul de est al casei sau al camerei tale de zi pentru a aduce armonie si sanatate celor ce locuiesc aici.

- Pentru noroc in cariera si pentru cei care vor sa realizeze cat mai mult, Dragonul trebuie pus pe masa, dulap sau in sectorul de est al biroului.

- In Feng Shui-ul Stelelor Zburatoare, Dragonul din metal (alama, bronz, cositor etc) poate fi folosit pentru a indeparta influentele malefice ale stelei galbene 5 si ale stelei negre 2. Steaua neagra 2 este, de asemenea, cunoscuta si sub numele de "steaua bolilor", aducand boli si maladii pentru ocupanti, in timp ce steaua galbena 5 reprezinta "steaua dezastrului ", stea care semnifica lupte, accidente si moarte. Plasarea Dragonului metalic in sectoarele afectate va duce la dizolvarea acestor energii negative.

Locuri unde nu trebuie amplasat Dragonul

Atentie! Nu trebuie sa pui nicio reprezentare a Dragonului in dormitor. Motivul este unul cat se poate de simplu. Dragonul este simbolul "yang" si nu este potrivit pentru un loc de odihna in care ar trebui sa predomine "ying"-ul. Deasemenea incearca sa nu asezi Dragonul mai sus de nivelul ochilor tai. In acest fel, te asiguri ca el poate fi controlat. Si nu in ultimul rand Dragonul nu trebuie sa fie amplasat in baie.
Lillian Too

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu