luni, 23 ianuarie 2012

RAIUL NOSTRU ESTE SUB CALCAIUL MAMELOR NOASTRE !


...Nu exista cuvinte care sa descrie cu adevarat o MAMA, ea este mai presus de ORICE in LUME !
 Ea ne-a daruit viata. Ma intreb, oare ii suntem recunoscatori cu adevarat ?

Cugetari: 
Dumnezeu nu poate fi pretutindeni asa ca a creat mamele. Proverb evreiesc
Exista un singur copil frumos in lume , iar el apartine fiecarei mame. Proverb chinezesc
Inima unei mame este un adanc abis in strafundurile caruia vei gasi intotdeuna iertarea.
Mama este numele pentru Dumnezeu de pe buzele si din inimile copiilor.
Cea mai reusita conversatie cu o mama are loc in liniste , atunci cand numai inima vorbeste.Cele mai dulci sunete daruite muritorilor sunt: Mama , Acasa si Paradis.

Mama mea canta fara incetare in sufletul meu , despre alinare , fericire si viata.Poate ca uneori uit cuvintele , dar imi amintesc intotdeuna melodia.
In momentul in care un copil s-a nascut, s-a nascut si mama.Ea nu a existat inainte.Femeia existase , dar nu si mama. O mama este ceva absolut nou.
 Prima muzică pe care nou născutul o aude încă inainte de a vedea lumea din jurul său, este muzica/ cântecul/ glasul mamei Prima îmbrăţişare, primul gând de drag, prima căldură sufletească o primim de la femeia care ne-a dat viaţa ca pe un dar.
 Prima călătorie în ţara viselor plăcute alături de călăuza de nădejde...
 Primul sărut şi cea mai caldă îmbrăţişare din copilărie, dar şi pentru mai târziu...
 ...ne deschide orizontul, calea firească a existenţei în universul în care ne dezvoltăm.
 ...ne hrăneşte atunci când noi încă nu putem singuri, dar şi mai târziu...
 ...ne învaţă primele jocuri, dar şi următoarele...
… ne spune prima poveste din viaţa noastră şi multe alte poveşti...
 ...ne împodobeşte viaţa cu multă culoare, căldură şi sens...în orice anotimp.
Mamele sunt locul unde dragostea rasare din pamant
 Mamele sunt soarele care straluceste pentru viata cerului nostru interior
 Mamele sunt luna care lumineaza pamantul deasupra disperarii noastre negre
 "Nu-i nimic mai gingas si nu-i nimic mai tare, decat dragostea de mama."
 "Cresterea si fericirea neamului omenesc sta pe bratele mamelor."
 "Nu-i sfanta mai blajina intre sfinte, ca mama ce ne leagana pe brate si atatea adevaruri ne invata."
 "Mama inalta sau ingenuncheaza natiunea, caci sufletul fiilor il da mama."
 "Nu trece nimic peste iubirea de mama."
 "Avem o singura mama. Nu astepta pana maine sa-i spui mamei ca o iubesti!"
 "Pentru lume esti o persoana oarecare, dar pentru mama poti sa reprezinti lumea."
 "Frumusetea paleste; iubirea se stinge, frunzele prieteniei cad; Secretul mamei este sa la supravietuiasca tuturor."
 "Inima mamei este un abis în adâncul caruia vei gasi totdeauna iertare."
 "Cel mai important lucru pe care il poate face un tata pentru copiii sai este sa le iubeasca mama.
 

PEDEAPSA PENTRU COPIII CARE SE RIDICA ÎMPOTRIVA PARINTILOR
Parintele Cleopa
Vine o femeie de la Falticeni, din comuna Petia, si-mi spune: "La noi o fata a murit nemaritata, moarta de mai mult timp; au dezgropat-o de trei ori din zece în zece ani. Au gasit-o putreda, dar amândoua mâinile, de aici din umar, nu sunt putrede, negre ca pacura si miroase groaznic; iar unghiile au crescut ca secera. Ce sa aiba?"

Zic: "Aceea ori a lovit-o pe mama-sa sau pe tatal ei". "Dar de unde sa stim? Tata-su mort, mama sa moarta, n-are neamuri". "Mai cautati, poate dati de vreo ruda de-a ei!"

A gasit o matusa undeva departe, Marta, sora cu mama ei, vaduva, la Liteni, de 94 de ani.
- Matusa Marta - aceea n-auzea -, dar de unde esti?
- De la Petia - un sat mare, unde este nepotul Parintelui Argatu paroh.
- Dar n-ai avut o sora Maria?
- Am avut o nepoata, Mariuta!
- Dar Mariuta nu cumva a lovit pe tata?
- Nu pe tata, pe mama a batut-o!
Mama ei era bolnava de pelagra; se strica la minte. Cu boala asta de pelagra, nu-i omul nebun totdeauna. Este periodic asa, câteva ore, pe urma iar îsi revine. Mariuta lua funia de la vaca si unde o gasea, o lega si, batând-o, o aducea pâna acasa.
Mama-sa, când se trezea, vedea ca-i vânata si o blestema pe Mariuta: "Mariuta, dragul mamei, sa nu mai putrezeasca mâinile tale! Tare rau m-ai batut! Dragul mamei, de ce ma bati, ca nici eu nu sunt bucuroasa de boala asta? Nici eu nu stiu ce fac. M-a pedepsit Dumnezeu, mi-a dat boala asta si tu ma bati? Parca eu stiu ce fac? Eu nu-mi dau seama".
Dar Mariuta, în loc sa-si ceara iertare cu lacrimi si cu durere, râdea.
Si a murit mama si dupa un an a murit si Mariuta, tânara. Dar ea nu s-a dus la un duhovnic s-o dezlege, nici de la mama-sa n-a cerut iertare. Si acum Mariuta sta de treizeci de ani în groapa si mâinile stau neputrede si sufletul ei arde în focul cel vesnic, în cuptoarele iadului, cum zice Mântuitorul - unde focul lor nu se stinge.
Câte nopti n-a dormit! "Scoala, mama!" Daca scutecele-s murdare, schimba-l, înfasa-l, da-i tâta din nou, pune-l în leagan, leagana-l încet sa adoarma, pazeste-l de foc, de apa; si când a auzit ca tipa copilul, i-a sarit inima din loc: "Vai de mine, copilul n-a patit ceva?" Stiti cu câta greutate i-ati crescut! Câta dragoste are mama de copilas! Fiinta cea mai sfânta în familie pentru copii este mama. Ce sa va spun eu? Ca doar stiti.

De aceea ati auzit la nunta cum cânta Biserica? Binecuvântarea parintilor, întareste casa fiilor, iar blestemul maicii zdruncina si temeliile. Mama, care-i cea mai de jertfa la cresterea copiilor, are cea mai mare trecere la Dumnezeu. Fiindca mama este aceea care sufera, saraca.

Si când un copil crescut de mama cu atâta jertfa, cu atâta dragoste si cu atâta mila, nu asculta de ea, este pacat strigator la cer. Sa fereasca Dumnezeu! Cât veti trai voi, sa iubiti pe mama, s-o ajutati la batrânete, la boala, la chin, ca mare binecuvântare primiti de la Dumnezeu.

Ati vazut ca din cele zece porunci, numai una este cu fagaduinta; porunca a cincea: Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie tie bine si sa traiesti ani multi pe pamânt.

Când o vezi pe mama ta batrâna si bolnava si zice "Dragul mamei, nu ma lasa!", cum poti s-o treci cu vederea, când stii ca ai fost în pântecele ei si când stii cât s-a jertfit ea pentru tine atâtia ani de zile si acum îti cere ajutorul tau? Poti sa treci peste cuvântul mamei? Si tata are mare drept, dar el e mai departe de copil. El este cu treburile dinafara. Cu alte griji. Dar mama, nu vezi? Îl tine în brate, îi da tâta, îl înfasa, îl pazeste. Pai ea este leaganul omenirii. Asa a facut-o Dumnezeu pe mama, ca sa se poata creste generatiile lumii întregi.

O inima de mama adevarata, nimeni n-o poate pretui, cât este de scumpa. De aceea, fiindca vorbim oleaca, va rog sa fiti foarte atenti cu tata si cu mama când au slabit. Cât traiesc parintii, trebuie ascultati. Totdeauna, dar mai cu seama când vezi ca s-au îmbolnavit, ca au mare nevoie de ajutorul vostru. Sa nu cumva sa-i treceti cu vederea!
Ia gânditi-va voi, cine iubeste mai mult pe copii ca parintii? Si în special mama. Mama daca ar avea cinci-sase copii, si unul ar fi rau, chiar de ar fi ocarât-o sau ar fi înjurat-o, daca îl vede ca a cazut în foc sau în apa si striga: "Mama, nu ma lasa!", ea sare în foc dupa dânsul ca sa-l scoata. Uita toate. Asa-i mama pentru copii, dar tot asa trebuie sa fie si copiii pentru mama.
Blestemul de mama este cel mai puternic, pentru ca ea are cea mai mare autoritate de la Dumnezeu asupra copilului. Nimeni nu se jertfeste mai mult pentru copil în lumea asta ca mama.

Mai degraba sa iei varga sa-l bati de o suta de ori, decât sa-l blestemi. Auzi ce spune Solomon: Varga si nuiaua dau întelepciune copilului, iar copilul lasat de capul lui, va aduce mare scârba si mare rusine parintilor sai.

                                                    Mânca-v-ar raiul !  - Parintele Cleopa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu