marți, 27 martie 2012

Vibratiile casei

                                                

Alegerea locuintei in cunostinta de cauza
La origini, omul era preocupat sa-si gaseasca o locuinta foarte conectata cu energiile naturale, astfel o scorbura, o grota deveneau habitaturi suficiente si relativ convenabile. Setea interioara de frumos, si conexiunile energetice dintre om si pamant au condus, inca din vremuri imemoriale la amenajarea spatiului de locuit.

Picturile rupestre sunt dovezi indubitabile ca, inca din preistorie, am fost constienti de apartenenta noastra la Intreg. Astazi, pozitia unei case este in majoritatea cazurilor reglementata fie prin reguli de urbanism, fie conexata unui areal de decizii de ordin financiar. Anumite zone rezidentiale devin mai scumpe, insa nu si mai sanatoase din punct de vedere al schimbului energetic cu natura. Foarte importanta in luarea unei decizii este studierea pozitionarii casei in mediul ambiant. Trebuie tinut cont in primul rand de:
1. Mediul Climatic (informatii meteorologice, variatiile de temperatura dintre anotimpuri, expunerea la vant, calitatea solului)
2. Calitatea apei si a aerului (studierea albiilor raurilor sau fluviilor din zona si analizarea impactului unor posibile inundatii asupra terenului si a casei, informarea despre factorii poluanti din zonele invecinate)
3. Zgomotul (studierea impactului acustic asupra vietii. Cei care opteaza pentru o locuinta urbana, la intersctia unor autostrazi sau strazi aglomerate nu vor avea nopti foarte linistite, fapt ce se repercuteaza asupra sanatii)

4. Agresiunile ambientale naturale sau artificale (cele mai daunatoare efecte asupra sanatii sunt cauzate de poluantii chimici, de aceea statele civilizate au departajat foarte clar zonele industriale de cele rezidentiale. Optarea pentru o locuinta in apropierea uzinelor, fabricilor, depozitelor de gunoaie si alte deseuri este catastrofala, in timp pentru sanatate si confort. 5. Influente electromagenetice si electrice (Riscurile considerabile intervin in proximitatea liniilor de inalta tensiune. Cu cat voltajul creste, cu atat efectele sunt mai dezastroase asupra biosului. In cazul expunerii prelungite la influentele liniilor de inalta tensiune, fiintele devin mai agresive, depresive si insomniace. Un alt efect perturbator se numeste "corona" si este cauzat de ionizarea aerului. Antenele GSM emit unde poluante, emitatoarele de radio-televiziune, instalatiile radar trebuie evitate in alegerea unei locuinte. Corpul uman functioneaza ca o antena!)

6. Emanatiile radioactive (terenurile care predispun la emanatii naturale periculoase pentru organism sunt solurile bune conducatoare de electricitate precum argila, zacaminte feroase, carbonifere. Panzele freatice reflecta radiatiile cosmice in loc sa le absoarba, deci le potenteaza. Zonele cele mai faste pentru instalarea locuinei sunt terenurile nisipoase, calcaroase si care contin roci cristaline)

Alegerea terenului


In alegerea unui teren pe care urmeaza sa fie construita o locuinta trebuie sa se tina cont de:
a) amplasare
b) forma
Forma ideala a terenului este patrata sau dreptunghiulara. Patratul simbolizeaza pamantul stabil si solid. Terenurile in forme de triunghi nu sunt apte pentru construit, caci ele simbolizeaza focul. Ideal ar fi ca terenul sa fie amplasat pe o suprafata plana sau usor in panta, cu o panorama frumoasa si scaldat in razele soarelui. Pozitia terenului este influentata de vecinanati: autostrazi, intersectii, semafoare precum si de expunerea lui la intemperiile naturale. Este foarte importanta studierea istoricului unui teren inainte de a fi achizitionat.

Realizam usor la ce riscuri ne supunem cumparand pentru locuinta un loc care a servit depozitarii deseurilor, gunoaielor sau daca au fost ingropate reziduri industriale toxice. Apoi, necesara este si analizarea vecinatatilor, a vegetatiei din zona, a structurii copacilor, a liniilor electrice si a canalizarilor subterane. In alegerea unui teren, specialistii recomanda studierea sensibilitatii la radiatii. Tot ceea ce exista emana radiatii. Pamantul este acoperit de un scut electro-magnetic asemeni omului si este evident ca se produc interferente. Rad in latina inseamna radiatie, iar estezie, in greaca se traduce prin sensibiliate. Disciplina care se ocupa de interfernete se numeste, asadar Radiestezie.
Aceasta sensibilitate la radiatii poate fi gustativa, olfactiva, sonora sau kinestezica. Iata lista prioritatilor unei analize radiestezice a terenului in cauza:
1. istoricul
2. cursuri de apa subterane
3. falii geologice
4. cavitati astupate

5. retele geomagnetice (Hartmann, Cury)

6. starea vibratiilor si a energiilor
7. punctele de energie slabe sau puternice.
8. vatra telurica
 

Istoricul terenului si al casei

Cunoasterea trecutului unui spatiu este absolut necesara in diagnosticarea schimbului energetic. Undele negative raman si pot fi resimtite in locurile unde s-au petrecut evenimente tragice. Vorbim despre celebrul efect Poltergeist. Greu detectabile sau cuantificabile prin metode stiintifice zonele unde s-au purtat lupte armate, locurile crimei, regiuni unde sunt ingropate cadavre, cimitire sau cele in care au fost depozitate deseuri toxice influenteaza considerabil biosul.

De exemplu, daca se opteaza pentru construirea unei locuinte pe un teren sub care se afla morminte, trebuie stiut ca locul pastreaza memoria bolilor celor inhumati, evident acelasi lucru se intampla si in cazul unor vecinatati precum spitale de boli contagioase, sanatorii, lagare de concentrare, puscarii etc. Investigatiile legate de stabilirea terenului si a locuintei incep cu mediul inconjurator. De exemplu, romanii, cand doreau sa-si instaleze o tabara pentru un termen mai lung, trimteau niste oi sa pasca pe terenul vizat, apoi, peste un timp verificau starea se sanatate a turmei.

Astazi, acest demers poate parea aberant, dar se pot face anchete printre vecini si mai ales la primariile care detin arhive ale terenului respectiv. Daca solul este prea bogat in calcar cei care vor locui deasupra lui vor fi expusi riscului de a face calculi renali sau la vezica biliara. O atentie deosebita asupra vegetatiei ne poate ajuta in alegerea unui loc. Plantele cresc armonios doar in zone benefice. Tufisurie, tuia prefera campurile magnetice pozitive. Feriga se dezvolta in campuri electrice nule. Daca structura si forma copacilor din zona este deformata, daca sunt invadati de paraziti tradeaza semnele unui loc cu energii malefice. Daca in gardul viu, se observa locuri unde plantele sufera sau nu cresc este posibil ca subsolul sa gazduiasac retele telurice, falii.

Fauna si flora ofera indicii interesnate. Pamanturile bogate in musuroaie de furnici tradeaza un mediu negativ pentru om. Ratele, gainile si cainii prospera in medii pozitive pentru om, pisica se hraneste cu energiile negative. Exersati-va vederea periferica si dezvoltati-va atentia pentru detalii si veti fi capabili sa alegeti cel mai bun loc pentru teren si casa.
 
 

Falii telurice, ape subterane

In Feng-Shui, talmacit Apa-Vant exista un dicton care spune: "Sa nu te culci vreodata pe venele dragonului". Pentru chinezi, venele dragonului sunt cursurile de apa fie de la suprafata, fie subterane.

Pamantul este viu iar structurile sale energetice sunt identice cu cele umane, caci si omul din pamant a fost zamislit, si tot in el se va intoarce dupa cum urmeaza: trup-pamant, sange-apa, minte-aer, suflet-foc. La suprafata exista:
-apa care stagneaza
-apa curgatoare
-retele telurice
-gaze, minerale
Mlastinile, terenurile care dreneaza ape de suprafata poluate, zonele inundabile ar trebui evitate cand optam pentru achizitionarea unui teren. Insa, este foarte importanta atentia oferita apelor subterane.

Pe pamant, apa este sursa oricarei forme de viata materiala, biologica. Din punct de vedere mitologic, religios, ceremonial, apa reprezinta un element de purificare, dar si de energizare. In traditia orientala, apa este un element hranitor Yin care poarta germenii vietii solare Yang. Apele curgatoare din preajma terenului sunt benefice pentru schimbul ionilor pozitivi cu cei negativi. Apele subterane au, de regula influente malefice asupra habitatului. Apele curgatoare din interiorul pamantului au efect devitalizator, se incarca cu informatiile aflate in toate structurile pe care le strabat, iar prin capacitatea lor de inmagazinare si transport a informatiilor energetice de boala, a deseurilor toxice, influenteaza persoanele care locuiesc deasupra lor.

Cand aceste cursuri subterane de apa intalnesc falii telurice se formeaza zone geopatogene, extrem de daunatoare sanatii pe termen lung. Pana spre sfarsitul sec. al XIX, in Europa, a exista o preocupare a arhitectilor si urbanistilor de a nu construi pe cursuri de ape subterane. Radiestezisul, sau sacagiul, cu ajutorul unei anse din lemn de alun poate stabili cu precizie daca terenul vizat este sau nu geopatogen.
 
 

Despre pendule

Oricine poate folosi o ansa sau un pendul. De regula acestea se gasesc in librariile esoterice sau pe site-uri specializate. Achizitioanrea unui pendul, de exemplu se petrece ca si in cazul cartilor. Niciodata nu stii daca tu esti cel care a ales, sau, poate a fost ales...Iata cateva tipuri de pendule:
- Egiptene (din alama, gresie, sau lemn, erau utilizate de marinarii egipteni pentru a se putea orienta pe mare. Emit unde favorabile cercetarilor radiestezice.
-Pendule din sticla (dotate cu un mic rezervor din mercur)
-Pendului abatelui Mermet
-Enel
-Pendule Icar si Tikal.
Folosirea pendului poate ajuta in alegerea unui spatiu, a unui teren, etc, prin detectarea curentilor telurici, falii ,panze freatice.
Functionarea generala a pendulelor poate fi rezumata astfel:
1. rotire spre dreapta in sensul acelor de ceasornic inseamna raspuns afirmativ.
2. rotire spre stanga in sens opus acelor de ceasornic-raspuns negativ.
3. o osciliatie inapoi este miscarea de astepatre a intrebarii.
4. o oscilatie de la stanga spre dreapta indica ori lipsa unui raspuns ori neutralitate.
5. o rotire spre dreapta, descriind o curba ovala inseamna o afirmatie slaba.
6. o rotire spre stanga, descriind o elipsa semnifica o negatie vaga.
7. o oscilatie in forma de stea indica o puternica perturbatie
 

Teste cu pendulul

Unul dintre cele mai facile teste de calibrare si functionare a pendulului este cel al apei cu zahar. Este nevoie de doua pahare cu apa din care doar unul sa contina zahar. Rugati pe altcineva sa aranjeze paharele fara sa stiti si concentrati-va asupara pendului sa-l determine pe cel care contine zaharul. Un alt test extrem de simplu necesita trei bucati de hartie pe care sa scrieti variante simple de raspuns:
-da
-nu
-nu stiu.
Pendulul va fi trecut peste cele trei harti. Reactiile acestuia, fie ca vor fi oscilatorii sau rotative va vor furniza raspunsul dorit, de fiecare data.

Nimic nu poate functiona la adevarata capacitate fara antrenament. Puteti opta pentru testul cartilor de joc. Alegeti doua coloane pe care cineva sa aseze carti de culoare neagra sau rosie, apoi calibrati pendulul sa le indice. Raspunsurile eronate sunt generate de intrebari puse gresit, deci atentia ar trebui acordata preciziei intrebarilor.
 

Anse si baghete

Pentru a capta diversele manifestari energetice ale pamantului se utilizeaza, amplificatoare de miscari precum baghete, sarme indoite din cupru, anse din lemn de alun sau diverse antene. Ansa din alun permite cercetarea apelor subterane, faliilor, undeleor telurice, zonelor de influenta geopatogena(Hartmann si Curry). Uneori aceasta poate fi inlocuita cu cea din plastic sau metal.

Antena lui Lecher este compusa din doua brate legate de o rigla gradata. Inca din 1890 se stia ca viteza undei electromagnetice este foarte apropiata de cea a luminii. Indiferent de tehnologie, pentru a detecta activitatea energiei telurice, procedurile sunt cam aceleasi si ele trebuie sa tina cont de:
- definirea obiectivului urmarit. (izvoare, falii, retele, cursuri subterane etc.
- deplasarea pe teren care urmareste cautarea liniei perpendiculare fata de izvor prin tehnica zigzagului si verificarea prin mergerea pe linie dreapta.
- determinarea sensului de curgere.

Bagheta sau ansa vor functiona atata timp cat utilizatorul va fi orientat cu fata catre sensul de curgere.
- aflarea polaritatii si a adancimii. Pentru a calcula la ce adancime se afla cursul de apa, o modalitate simpla este pozitionarea in paralel fata de cursul identificat si studierea modificarilor suferite de ansa sau bagheta.
 

Retele geomagnetice

Retele telurice pot fi naturale si create artificial. Cele naturale rezulta din prezenta campurilor electromagnetice sau electrice care interfereaza intre pamant si biosfera. Aceste fenomene sunt consecinta parcurgerii Soarelui de catre campul magnetic terestru. Inca din antichitate aceste retele naturale au folosit la constructia oraselor, a templelor, palatelor, etc.Retelele create de om au fost descoperite de doctorul Ernest Hartmannn, la sfarsitul celui de-al doile razboi mondial.El a inceput sa faca teste in spitatlu unde lucra privind poluarea electromagnetica.
Spitalul era prevazut cu o instalatie electrica de 110 volti sustinuta de un generator pe frecventa de 50 htz. Peretii cladirii erau din beton, asa ca Hartmnann a inceput sa masoare zilnic influenta sarcinii electrice in mediul inconjurator. Prezenta acestor campuri in cadrul ambientului natural influenteaza patogen biosul.Curentul industrial si cel casnic influenteaza indubitabil structurile fiintelor.Reteaua Hartmann este o sursa de poluare care trebuie corectata atunci cand se afla intr-o locuinta.
Caracteristicile retelei H sunt:
- radierea telurica ia forma peretilor invizibili, fara consistenta materiala.
- liniile sunt orientate exact dupa punctele cardinale.
- verigile retelei sunt de 2 metri in sensul nord-sud si de 2,5 m dpre est-vest.
- regiunile cele mai nefaste pentru om se afla in zonele de intersectie ale verigilor grilei.
- grosimea liniilor ce constituie verigile este de 21 cm, totusi radiatiile telurice generate de reteaua Hartmann ajung pana in varful celor mai inalte imobile.
 

Reteaua Curry

Aceasta retea este diagonala cu orientare nord-est/sud-vest si nord-vest/sud-est si este usor de identificat odata ce a fost descoperita reteaua Hartmann (H). Razele sale poarta o mare cantitate de energie. Verigile sale sunt insa mai mici decat cele ale retelei H si au dimensiuni neregulate. In cazul incrucisarilor liniilor de forta care se formeaza, spatiul rezultat devine nociv pentru cei care locuiesc in el.Suprapunerea unei intersectii din reteaua H peste o intersectie de pe Curry devine extrem de periculoasa pentru biosul uman.Iradierea telurica se produce atat pe plan vertical, cat si la o distenta paralela cu solul la o inaltime cuprinsa intre 40 si 70 cm fata de el. Problema intervine atunci cand se produce un dezechilibru intre radiatiile cosmice si undele telurice create artificial (de om). Habitatul care se afla in aceste incrucisari de radiatii afecteaza nivelul vital, constatandu-se efecte precum agitatie, lipsa odihnei si declansarea unui spectru de boli cronice.
Detectarea acestor retele se face cu ajutorul lobului-antena inventat de Hartmann sau cu pendulul. Cartografierea zonei geopatogene incepe prin gasirea cu ajutorul unei busole a nordului magnetic. O bagheta pusa po sol va servi drept reper. Antena se manipiuleaza de la nivelul plexului solar, se porneste apoi cu pasi egali, intr-un ritm lent spre nordul indicat de bagheta. Cand lobul-antena va intersecta verticala unei emisii de radiatie, va pivota spre stanga sau dreapta, dupa caz. Perpedndicular pe antena sa va localiza limita verigii retelei telurice. Mergand pana la marginile terenului, se va marca de fiecare data radiatia intalnita. Strabatand traseul in sens invers, se poate constata ca antena pivoteaza ianintea liniei descoperita anterior. In principiu grosimea verigii sau a peretelui retelei va fi de aprox. 21 cm. Pentru a finaliza impartirea terenului se va reface acelasi procedeu in sensul est/vest si vest/est. Efectele undelor negative trebuie studiate inainte de a demera constructia casei, insa daca se intervine intr-un spatiu deja construit, aceste unde nocive pot fi neutralizate sau deviate. Mijloacele sunt mai intotdeauna simple si usor de aplicat. Guy Tison a scos in evidenta fenomenul semineurilor cosmotelurice.
Schimburile permanete de energii dintre pamant si cer creaza miscari alternative ascendente si descendente. Acestea se produc intr-un fel de cilindru cu aspect de semineu cu un diametru variind de la 50 cm la mai multi metri.Unda descendenta este benefica pentru fiinta care-o starbate, insa cea ascendenta afecteaza fiintele din proximitate, prin diminuarea vitalitatii si descarcare energetica.
 
 

Cateva repere in alegerea terenului

Cand alegem terenul sau locuinta ar fi foarte bine sa tinem cont atat de necesitatile viitorilor locuitori cat si de mediul natural sau artificial al locatiei. De exemplu, persoanele alergice la acarieni ar putea sa opteze pentru un teren situat la inaltime, stiindu-se faptul ca acarienii nu rezista la altitudine din cauza atmosferei prea uscate. Apoi, inainte de achizitionare trebuie studiat subsolul.
Terenul interactioneaza cu intreg mediul ambiant influentand diverse fenomene atmosferice. Actiunile sunt conditionate de permeabilitate, altitudine, calitatile chimice ale subsolului, de apele de la suprafata, panzele freatice, minereuri, culoarea solului, proprietatile absorbante si de reflectare ale suprafetei, curentii magnetici, seismici si telurici etc. Radiatiile nocive pe care le putem gasi pe un teren sunt naturale: cursuri de ape subterane, izvoare, mlastini, caverne, grote precum si minerale radioactive; si artificiale: puturi, galerii subterane, cimitire dezafectate, cariere de piatra, canale de scurgere, gropi, rezervoare. Orice spatiu are o memorie akashica. Locurile unde s-a petrecut un eveniment violent sau alte diverse tulburari va ramane impregnat de energi malefice.
Trebuie ferit, in special de cavitatile inchise care pot fi pe teren, vechi semineuri, cavouri etc. Aerul trebuie sa circule, caci el este o energie aflata in permanenta dinamica, spatiile inchise obturand circulatia devin nocive pentru bios. Se stie ca rata mortalitatii este mult mai mare pentru locuitorii care au sub teren pivnite inchise sau galerii asupate. Structura solului este foarte importanta: argila, creta fosfata, structura carbonifera precum si cele care se comporta ca sisturi minerale feroase absorb in proportie foarte mica radiatiile, in schimb solurile cu siliciu, calcar, roci cristaline sunt foarte potrivite constructiilor. Si forma terenului este importanta. Ideal este patratul care simbolizeaza stabilitatea. In ori ce impartire pe parcele, trebuie evitate terenurile care prezinta unghiuri ascutite. Terenurile circulare simbolizand cerul sunt benefice constructiilor inalte.
 

Amplasarea locuintei


In epoci ceva mai spirituale, omul stia cum sa foloseasca energiile in constructii, avand cunoasterea despre cer, pamant, numere. Pe vremuri constructiile erau in armonie cu mediul ambiant si cu vibratiile energetice ale locului. Astazi, trebuie sa tinem cont, pe langa legislatie (PUZ, PUG etc) si de elementele geografice care vor compune peisajul unde va fi amplasata locuinta noastra. Situatia ideala se gaseste atunci cand cladirea domina peisajul, insa nu intr-un mod excesiv-ostentativ.Sa ne ferim de amplasamentele unde casa se afla in fundul unei vai si cu spatele lipita de o panta abrupta, nu trebuie ridicata mai jos de nivelul strazii pe care se afla, dar nici pe versantul unui deal.
Cea mai propice constructie este situata in mijlocul unui teren patrat sau dreptunghiular. Casa nu trebuie sa se afle in proximitatea stalpilor de inalta tensiune. Orientarea de baza a fatadei este spre sud pentru a putea beneficia cat mai mult de lumina naturala a soarelui. Sa ne lamurim, in general. Armonia unei case depinde de urmatorii factori:
- orientarea
- pozitia fata de alte case
- pozitia casei fata de drumul de acces
- obstacolele care ar putea aparea pe dumul de acces.

Scopul acestor studii de fezabilitate a locuintei este acela de a gasi raportul optim de transfer energetic intre locuitorii case si mediul inconjurator. Sa nu uitam ca locuinta este o prelungire a existentei noastre in dimensiunea materiala si este supusa legilor universale ale echilibrului si atractiei.
 
 
 

Un comentariu:

  1. informatii foarte pretioase am gasit pe blogul asta ,unele dintre ele le stiam,altele nu,ma bucur ca am gasit aceste info.:)

    RăspundețiȘtergere